woensdag 7 mei 2014

Dit is een idyllische weergave van mijn droogkast en droogrekje BINNEN want als je ter statie
woont is het ten strengste verboden wasdraden vol gebloemde lakens, gekleurd ondergoed en wapperende sokken over de sporen te hangen, laat staan de leidingen boven de sporen te
gebruiken als droogdraad...
Ik zit, na de was-werkzaamheden, te wachten op dochterlief  en papa beer die de namiddag vrij hebben. We nemen de trein naar Hasselt en hopen DE ontbrekende popjes te vinden voor de collectie van bijna jarige dochterlief....

Ondertussen waren we vorige zondag nog in Diest met zoonlief. Onze Jonas 'speelt' het Ingress spel met zijn smartphone en daarvoor moet je in de echte wereld "PORTALEN" - dat zijn gebouwen en plaatsen over heel BelgiĆ«;  linken aan elkaar zodat je een zo groot mogelijk gebied krijgt.
Meer begrijp ik niet van dat spel... In het BEGIJNHOF van Diest was er nu weer zo'n 'portaal' en er was bovendien de maandelijkse boekenmarkt, 't was schoon weer, dus allen daarheen!

Begijnhof Diest zondag 4 mei
Op de boekenmarkt vond ik het kleine boekje van Felix Timmermans : " De zeer schone uren van juffrouw Symforosa begijntjen" ...  Tegenwoordig kom je geen juffrouwen Symforasas meer tegen!

Van ieder hoofdstukje is de eerste letter versierd met een houtsnede... die ik dus prachtig vind!
De taal van Timmermans vind ik ook al om van te snoepen, ze smaakt naar van die ouderwetse fruitspekken, die zoet wegsmelten en nog lang nasmaak geven.
Het boekje bestrijkt de vier jaargetijden en 't begint met de lente .... en een verliefde begijn
de eerste zinnen luiden:

" De lucht is nat-zilver als de rug van vis. Die dagen zijn er schone wolken van allerhande gedaanten en verven, en terwijl hier de zon een vinger licht door het venster steekt, staat er ginder boven de velden een helder stuksken regenboog. 't Is tijd om den tuin te bewerken........."

                                                              als je al een tuin hebt
maar nu is het tijd om de verven en de wolken boven Hasselt te plukken



Geen opmerkingen:

Een reactie posten