woensdag 24 april 2024


 Het plezante aan verjaren is 
dat je veel onverwacht en plezant bezoek krijgt
Fijne pakjes met een strik, geschenktasjes, wijn en boeketten
veel extra wensen, gezang, knuffels en kussen.
(Laat maar komen, denkt 3ssens !)


Vorige week wou 3ssens haar halsketting met glazen kralen dragen,
lang geleden een verjaardagscadeau...
3ssens liet hem vallen !!! De rijgdraad brak door...
OVERAL PARELS !!!
De kralen liggen in een schaaltje op de kast,
3ssens had nog geen tijd om hem opnieuw te rijgen.


Zondag kreeg ik van Ro een pakje met een kaart
en een PRACHTIGE oranje plastic ketting 
(uit haar eigen collectie)
Hij past "gegoten" bij mijn bruin/beige bloes
en hij slingert nu vrolijk over mijn hart vol liefde.


pinterest kiekje.

Ondertussen zit opa de patatten te jassen,
hij wil ook de frieten snijden, hij wil vééél frieten.
Oma heeft wat meer tijd om te bloggen !
Geen school maar de troedeloes zijn nog even
met hun papa buiten aan 't spelen op het pleintje.


Nog even over mijn broodbak avontuur 
dat eerst uitgesteld werd omdat ik zaterdag ontdekte 
in het receptenboekje dat bij de bakmachine zat
dat ik GLUTENVRIJE gist nodig had !!!
Op de broodmix meelzak stond er " gist toevoegen"
 
Jonas is nog naar verschillende winkels teruggegaan
maar... glutenvrije gist was nergens te vinden.
Chat gtp en dokter google en AVEVE én zus Lieve
wisten dat GIST zowiezo glutenvrij IS.
Dus toen ik dan maandag aan dat bakken begon
heb ik maar een van mijn Dr. Oetker gistpoeder toegevoegd.


Wat ook nog ontbrak in mijn (kleine) keuken
die TOTAAL niet lijkt op die van Jeroen Meus:
Een nauwkeurige weegschaal.
Mijn oud balanske is goed genoeg voor pannenkoeken

Gelukkig kon ik direct de weegschaal van vriend Rik lenen
en ondertussen heeft hij voor mij hetzelfde aangekocht
aangezien hij toch in Leuven moest zijn.
Danku Rik !

Glutenvrij brood bakken in de machine duurt
in het geheel toch een drie uur...
Méér dan tijd genoeg om de strijk te doen, die was blijven liggen 


Het bedienen van de bakmachine is redelijk eenvoudig
het recept voor glutenvrij vraagt extra zeven
en eerst zelf deeg mengen met spatel .
Voor de rest is het makkelijk als je nauwkeurig
volgens het boekje werkt.
Als totale beginner, vond 3ssens dat toch 't veiligst.

Vingertjes gekruist toen ik op "start" knopje duwde


GELUKT !!
Effe schrikken want de kneder zit onder IN het brood !!
't Schijnt dat dat normaal is...
3ssens begreep nu de uitleg over de bijgeleverde HAAK
om de kneedhaak te verwijderen...
aha, niet uit de machine, UIT het brood dat dus een GAT krijgt !!


Geproefd. VERS... mmmm even lekker als gewoon brood.
Ro vond de sneetjes die we eerst diepgevroren en 
voor gisteren weer ontdooid hadden, niet meer zo smakelijk.
Inderdaad, beetje rare structuur in de mond...
Snijden met mes in deze wolk van een brood...  moeilijk.


Een makkie voor opa met zijn stoere electrisch mes !!

JA, de broodplank is eerst goed afgespoeld met heet water
idem voor het afkoel rooster.
Dat hebben we nog niet "dubbel" 


Ondertussen heeft onze lieve opa
de frietjes al gesneden met zijn groente-snij-nicer -dicer "kalut"
Als mannen een taak krijgen die hen ligt
nemen ze de HELE uitvoering ervan zeer ernstig op.
(hihihi)
ALLES voor de kleinkinderen hé.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten