woensdag 9 oktober 2013

Vandaag naar HASSELT gespoord.
Disigners gouache : bleedproof white of zeer speciale witte waterverf om inkt mee aan te lengen voor kalligrafie + degelijk zwaar, ruw ZWART papier A3 formaat om met dat WIT op te schrijven... vind je alleen in speciaalzaken als  ... Schleiper op den "Boulevard"
Kunst cursussen volgen kost je wat - maar de uitgaves voor kalligrafie vallen nog best mee - diamanten verzamelen is nog véél duurder
Haast had ik nog de trein gemist ! HIJ WAS OP TIJD! Als je ZO dichtbij woont, echt NAAST de wachtzaal...verzuim je soms om zelf tijdig te vertrekken.
Je schrikt je dan echt een aap ( - zo'n bonobootje want een gorilla zou wat overdreven zijn - ) als die loeiharde BEL weerklinkt TTRRIIIIIIIIIIIINNGGGGGG !!!!! - Om aan te kondigen dat de slagbomen zullen neergaan en de trein er aan komt - just krêk op de moment dat je de SPOREN oversteekt! In énen wip spring je dan, je haren rechtop meewippend, naar het perron aan de overkant - jezelf gelukkig prijzend dat die slagboom niet net op uw vers kapsel nederdaalde en dat je besloten had op géén schoentjes met stiletto-hakken aan te doen.

Metro sudoku op de trein.
Die vlam op de ruit is graffiti op de buiten-zijwand van de wagon. Vertrouwd beeld voor ons, tegenwoordig, die  "passerende"  spuitbuskunst .

Hier tsjoek ik al langzaam Hasselt statie binnen. Als je toch de rit doet en tijd hebt,  kan je evengoed wat gaan shoppen en rondkijken in de stad... voor je die Schleipers overvalt... Hasselts koffietje gaan drinken en algemeen de Limburgse herfst opsnuiven. Mmmm ... awel JA.

naar rechts

rechtedeure over de verkleurde blaadjes

zwarte vientjes/mannekes langs hier

Schoenwinkel voor de reus.


Wie me kent
kan al vermoeden dat ik met méér dan een potje verf en zwart papier thuiskwam!
Hasselt heeft mooie winkels en een super grote Polare - vroeger : De Slegte....
Al liep ik zonder gzelschap tussen de buitjes en de natte etalages in de herfstwind
't was een aangename, lonende dag ( twéé zakken vol met...) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten