dinsdag 11 december 2012

Trouwens, volgens wikipedia is die kerstman gewoon een gereformeerde Sinterklaas
In den tijd van de indianen, ergens in de jaren 1800 en stillekes, door Nederlandse emigranten op klompen met een stoomboot vol molekens en pepernoten, binnengesmokkeld in Amerika, 't land van melk en honing, de U.S. of A. !! Die Hollanders, volgens MIJ, vermoedelijk socialisten en of protestanten, of HEIDENEN want ze hielden van ROOD - waren toen, zoals NU tegen zwarte pieten en katholieke bisschoppen.  De mijter werd vervangen door een rode slaapmuts.  Zwarte Piet kreeg een retour ticket Afrika  of kon illegaal tewerkgestelde slaaf worden. Rudolf 't hert met de rode neus (op de lappen geweest) en heelder sleeladingen vol elfen werden ingevoerd uit Lapland. 
(Waarom ??? DAT interesseert me nu zie - maar DAT vind ik dan weer NIET bij wikipedia ! Ik zie hier wel commentaar op mijn kerstmannen van pennevriendin Tanja uit Nederland! Hohoho Tanja!)

Heel die cadeau-commerce met die lappen en steeds ruimere omstreken werd jaar na jaar lucratieverNederlanders zijn over de hele wereld beroemd om hun handels-ondernemingslust, daarmee dat we hier aan den overkant nu met 2 - TWEE van die taarteklaais zitten!

Maar bon, cadeautjes geven en krijgen is plezant ... we zijn tolerant voor ALLE soorten mensen, zeker die met baarden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten